11 Eylül 2013

Taze Fasulye Kavurması

Ben iki kişilik azıcık yapmıştım. Zaten bu yemek için özel ölçülere ihtiyacımız yok. Ama bol soğanlı ve yumurtalı güzel oluyor.
250 gr taze fasulye
1 adet orta boy soğan
1-2 adet yumurta
Arzuya göre pul biber/karabiber
Fasulyeleri yıkayıp önce uzunlamasına ikiye bölüp sonra  istediğiniz uzunlukta kesin. Tuzlu suda haşlayın, hatta mümkünse suyunu çekecek kadar az suda haşlayın ki vitaminlerini korusun. Bir tavada yemeklik doğradığınız soğanlarınızı sıvıyağda kavurun. süzdüğünüz fasulyeleri de ekleyin. biraz daha kavurup yumurtaları ilave edin(isterseniz ayrı bir kasede çırpıp), yumurtalar pişene kadar iyice karıştırın. İstediğiniz şekilde baharatlandırın. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder