13 Şubat 2013

Patlıcan Reçeli

Patlıcan reçeli alıştığımız kahvaltılık reçellerden biraz farklı, şekerleme gibi tatlı gibi. Eskiden kabul günlerinde turunç ya da patlıcan reçeli ikram edilirdi. Bu reçeli yapabileceğiniz zaman ekim sonu kasım ayının başları. Tarla patlıcanları sökülürken dalında büyümemiş küçük kalmış patlıcanları alacaksınız.
Küçük patlıcanlar
Patlıcan  miktarınıza göre şeker
Sönmemiş kireç
Çay kaşığının ucu ile kırmızı gıda boyası
10 adet karanfil


 40-50 adet patlıcana 1 kg şeker ile yapılıyor. Patlıcanları yıkayıp, kabuklarını soyun.  İnşaat malzemeleri satılan yerlerden sönmemiş kireç temin edip kireçte/ suyunda bir gece bekletin.Kireçten çıkardığınız patlıcanları iyice yıkayıp haşlayın ve suyunu dökün. Sonra şekerle birlikte kıvamını buluncaya kadar kaynatın. Ocaktan indireceğinize yakın karanfil ve gıda boyasını ekleyin. Reçelimiz hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder