19 Ocak 2010

Kıymalı Makarna


1/2 paket herhangi bir çeşit makarna

150-200 gr kıyma

1 orta boy soğan

3-4 diş sarımsak

1/3 bağ maydonoz

Karabiber

Makarnayı tuzlu suda haşlayıp süzüyoruz. Tenceremize biraz sıvıyağ koyup, kıymamızı ve yemeklik doğradığımız soğanı ekleyip kavuruyoruz.(kıymalar suyunu salıp iyice çekene kadar) Sarımsakları ve tat vermesi için kaşığımızın ucuyla birazcık tereyağı ekleyip çok az daha kavuruyoruz. Sonra makarnaları, maydonozu ve damak tadımıza göre miktarını ayarlayacağımız karabiberi de ilave edip iyice karıştırıyoruz. Sıcak sıcak servis ediyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder