17 Kasım 2009

Zeytinyağlı Havuç


2 adet büyük boy havuç

2 tatlı kaşığı dolmalık fıstık

2 tatlı kaşığı kuş üzümü

1 adet küçük boy soğan

1 çorba kaşığı pirinç

Bu miktarlarda 2-3 kişilik bir yemek çıkıyor. Soğanınızı küçük küçük yemeklik doğrayın bir kaşık kadar zeytinyağında soğanlar sararıncaya kadar kavurun. Ben havuçların kabuğunu kazıyarak hazırlıyorum ama siz isterseniz biraz daha derin soyabilirsiniz. Daha sonra verev verev doğradığınız havucu ve fıstıkları da soğanlara ekleyip biraz daha kavurun. Üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. (1 -1,5 su bardağı) Su kaynayınca pirinç ve kuş üzümlerini de koyun. Havuçlar iyice yumuşayıncaya kadar pişirin. soğuk servis yapın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder