8 Haziran 2009

Bahar Salatası


Bu salata aslında bildiğimiz lezzetlerin bir araya gelmesinden oluşuyor. Şık sunumuyla sofranıza güzellik katacağını düşünüyorum.

Konserve mantar

rus salatası

domates

havuç

dil peyniri

marul, taze nane

Rus salatasını halka halka doğradığımız domateslerin üzerine koyuyoruz.Üzerine bir tane mantar yerleştiriyoruz.Marulları ince ince doğruyoruz. Azıcık yağlayıp imonluyoruz. İsterseniz sade de koyabilirsiniz. Havuçları kibrit çöpü inceliğinde doğruyoruz.Marulların üzerine yerleştiriyoruz.dil peyniriyle süslüyoruz. Genişçe bir tabağa şeklideki gibi yerleştiriyoruz. Tabii ki siz kendi sunumunuzla çeşitlendirebilrisiniz.

Ben rus salatasını garnitür konservesi, mayonez, yoğurt ve kornişon turşuyla hazırladım. İsterseniz küp küp doğradığınız patates ve havuçları haşlayıp yine haşladığınız bezelyeyi ekleyerek yapabilirsiniz. Bir de kaç kaşık yoğurt koyuyorsam o kadar mayonez koyuyorum.Ama eskiden sadece mayonezle yapardık. Ağır gelmez derseniz orjinali sadece mayonezli galiba.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder