7 Mayıs 2009

Penne Arabiata (Acılı Makarna)


Yarım paket penne (kalem) makarna
1 adet kırmızı soğan (normal soğandan daha değişik lezzet verdi)
3 adet domates
1 tatlı kaşığı pul biber (acı sevenler artırabilir)
Zeytinyağı
1 çay kaşığı Kekik ya da kuru fesleğen

Makarnayı haşlayın. 3-4 kaşık kadar zeytinyağında (siz damak tadınız ve beğeninize göre artırıp eksiltebilirsiniz) ince ince doğranmış veya rondodan geçirilmiş soğanları iyice soteleyin. Domates ve pul biber ekleyip pişirin. Kekik ya da fesleğeni de ekleyin. Haşlanmış makarnayla karıştırıp servis yapın. İsterseniz peynir veya maydonozla süsleyebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder