13 Nisan 2009

Mercimekli Köfte


1 su bardağı kırmızı mercimek

1 su bardağı ince bulgur

1 büyük boy soğan

2 yemek kaşığı salça

Maydonoz

yarım yemek kaşığı biber salçası

Tuz, kimyon, karabiber, pul biber, kuru nane

Doğum günü soframızdan bir tarif. Kırmızı mercimekleri üzerini üç parmak kadar geçecek su ile iyicehaşlıyoruz. Derince bir kaba bulgurları koyup, üzerine mercimekleri ekliyoruz ve bir kapak kapatıp bulgurların şişmesini bekliyoruz. Bir tavada incecik doğradığımız soğanlarımızı bol yağda kavurup salçaları da ekleyip biraz daha karıştırıyoruz. Salçalar da kavrulunca mercimek ve bulgurlarımıza baharatlarla birlikte ekleyip iyice yoğuruyoruz. İncecik doğradığımız maydonozu da koyuyoruz. Ben yoğururken limon suyu koyunca daha lezzetli buluyorum. Ancak Antepli bir arkadaşımın annesi limon suyu eklemek sulandırıyor dediği için biraz az koymaya başladım. Yeneceği esnada limonla servis yapıyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder