30 Nisan 2009

Evde ne varsa pastası




Dün akşam canım çayın yanında yenilecek birşeyler istedi. Dolaplarımı araştırdım pek de birşey yoktu.Ama pastaban kurtarıcım oldu. Evdekilerle az malzemeli hafif bir pasta yaptım.






1 adet pastaban
1poşet krem şanti
Beyaz çikolata sosu(hazır- pakette toz halde satılanlardan)
1 çay bardağı çilekli süt
2 çay bardağı sade süt
Üzerini süslemek için toz antep fıstığı ve çilek

Hazır pandispanyanızın(pastaban/pastaaltı) her iki yarısını da sütle veya reçelli suyla ıslatın.Krem şantinin yarısını çilekli sütle yarısını 1 çay bardağı sade sütle çırpın.Buz dolabında biraz bekletin. Bu arada 1 çay bardağı sütle 3-4 tatlı kaşığı beyaz çikolata sosunu pişirin. İsterseniz miktarını artırabilirsiniz. Soğuyunca sade sütle hazırladığınız krem şantiyle iyice karıştırın. Çilekli krem şantinizi pastabanın yarısının üzerine düzgünce yayıp diğer yarısını üzerine kapatın. Elinizde muz, kivi, çilek gibi meyveler varsa pastanızın arasına koyabilirsiniz.


Ben dolaptaki son 6 tane çileği üstünü süslemek için kullandığımdan arasına bir ilave yapamadım. Pastanızın her tarafını krem şanti ile çikolata sosu karışımı ile kaplayın.Üzerini çilek ve toz antep fıstığı ile süsleyin. İsterseniz çikolata parçaları ve fındıkla da süsleyebilrisiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder