11 Mart 2009

Mısırlı Pilav


Kavurarak yapmak istiyorsanız 1 bardak pirince 2 bardak su, ıslatarak pilav yapmak istiyorsanız 1 bardak pirince 1.5 bardak su


Kavurarak yapacaksanız pirincinizi bolca yıkayıp süzün. Bir tavaya ben bir tepeleme yemek kaşığı yağ koydum, siz kendi damak tadınıza göre sıvıyağ ya da margarin kullanıp miktarını da ayarlayabilirsiniz. Yağda mısırları biraz çevirdikten sonra pirinçleri ekleyin ve pirinçlerin rengi şeffaflaşana kadar kavurun. 2 bardak kaynamış suyu ekleyin tuzunu atın, tencerenizin kapağını kapatıp kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.Pişme aşamasında pilavınızı karıştırmayın ki pirinçler kırılmasın ve lapalaşmasın.Pilavınız piştikten sonra demlenmesi için 5-10 dakika bekleyin ve servis yapın.

Islatarak pilav yapmak için pirinçlerinizi 1-2 saat kadar ılık suda bekletmeniz gerekiyor. Daha sonra yağı tencereye koyun mısırları ekleyin, 1.5 bardak sıcak suyunuzu ve pirinçleri koyun.Tuzunu atıp, karıştırın, bundan sonraki aşamalar diğeriyle aynı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder