6 Mart 2009

Meyveli Tavuk Göğsü


Bu güzel tarif de yine kardeşimden

100 gr margarin
1 lt süt
1,5 bardak şeker
1 su bardağı un
1 paket vanilya
ananas, kivi vs. muz ve vişne de oluyor ama vişnenin suyu aktığı için boyuyor arasına koymak lazım.
Margarini eritip unu biraz kavurun ancak kahverengileşmesin. Sütü azar azar ekleyin,pişerken el blendırı yardımıyla ezerseniz daha iyi yada kuvvetlice karıştırarak pişirin. Ezmeyince iyi pişmeyebiliyor. Muhallebi kıvamında pişirin (unsu kokusu gidene kadar 10-15 dakika kadar) Pişince şekerle vanilyayı ekleyip çırpın. Üzerini istediğniz meyveyle süsleyin. Meyveleri servis yapacağınız zamana yakın koyarsanız kararmasını önlersiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder