4 Mart 2009

Hibeş


Antalya'ya özgü olduğunu bildiğim hibeşi çay saatlerinizde ikram edebileceğiniz gibi kahvaltılık olarak da deneyebilirsiniz. Hibeş yapmak için tahin, limon suyu, kimyon ve toz kırmızı bibere ihtiyacımız var.

1/2 çay bardağı tahin

Yarım limonun suyu

1 çay kaşığı kimyon

1 çay kaşığı toz kırmızı biber

Birazcık tuz

Tahinimizi bir kaseye alıyoruz. Limon suyunu ekleyip iyice karıştırıyoruz. Limon suyuyla birleşince tahin oldukça katılaşıyor. Onu normal kıvama getirebilmek için azar azar su ilave ediyoruz. Su için net bir ölçü verememekle birlikte bu ölçüler için 1/4 çay bardağı kadar su kullandığımı söyleyebilirim. Baharatlarımızı ve tuzu ekliyoruz. Damak tadınıza göre miktarını artırıp azaltabilirsiniz ama asıl tadını kimyon veriyor. Ekmek dilimlerinin ya da tost ekmeklerinin üzerine sürüp servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder