5 Ocak 2009

Terbiyeli Köfte


100-150 gr kıyma

4 bardak su

1 yemek kaşığı pirinç

karabiber kimyon

1 soğan rendelenmiş olacak

Terbiyesi için:

1 yumurta-1/2 limonun suyu

Köfteyi hazırlamak için kıymanın içine kimyon karabiber soğan rendesi ve pirinci koyup yoğuruyoruz. Elimize alıp küçük küçük toplar haline getiriyoruz.Bir tepsiye bir miktar un döküp yayıyoruz.Köftelerimizi tepsiye koyup una buluyoruz. Un hem köftelerin birbirine yapışmasına engel oluyor hem de çorbanızın kıvamlı olmasını sağlıyor.Bir tencereye 1-2 kaşık yağ döküp suyumuzu koyuyoruz, su kaynayınca köfteleri teker teker tencereye atıyoruz. Terbiyesi için bir kaseye yumurtayı koyup bir tutam tuz atıp iyice çırpıyoruz. Yumurtayı çorbayı yapmaya başlamadan önce kaseye koyup oda sıcaklığına gelmesini sağlarsanız kestirme ihtimaliniz azalır.Yumurtaya limon suyunu ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Köftelerimiz pişince tencereden bir kepçe yardımıyla kaynamakta olan sudan alıp azar azar çırpılmış yumurtaya ekliyoruz.Sonra bu karışımı karıştıra karıştıra tencereye ilave ediyoruz.Bir taşım kaynayınca altını kapatıyoruz.Maydonoz ile servis yapıyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder