2 Ocak 2009

Salçalı EtYemeği


250 gr kuşbaşı et

1kaşık tereyağı

1,5 kaşık salça

2 bardak sıcak su

Etleri bir kaba alın ve üzerini biraz geçecek kadar süt ve bir ya da iki soğanı rendeleyip sıkarak elde ettiğiniz soğan suyuyla iki saat kadar terbiye edin.

Düdüklü tencerenize yağı alın ve yağ eriyince salçanızı koyun, kavurun.Etleri süzdürün tencereye koyun, suyunu çok saldırmadan sık sık karıştırarak kavurmaya devam edin.Etler de kavrulunca suyu ekleyin, tencerenizi kapatın. 35 dakika pişirin. Burada bir hatırlatmada bulunmak istiyorum. Her düdüklü tencerenin pişirme süresi ve su çekme oranı farklı olduğundan kendi tencerenize göre ayarlamanız gerekebilir. Ayrıca normal tencerede de pişirebilirsiniz ama pişme süresinin daha uzun olacağını göz ardı etmemeniz gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder